KURSSIN TIEDOT
Psykologinen vaikuttaminen ja vaikuttamiselta suojautuminen
Psykologista vaikuttamista tapahtuu kaikkialla elämässä. Vaikuttamista voi tapahtua joko tiedostamatta tai tiedostetusti. Se voi kohdistua ihmisten ajatuksien, käyttäytymisen ja asenteiden muuttamiseen tai pahimmillaan myös ihmisten hyväksikäyttöön oman edun tavoittelemiseksi.
Organisaatioiden on syytä tunnistaa ja reagoida sellaisiin vaikuttamispyrkimyksiin, jotka voivat muodostaa insider-riskejä henkilöstössä ja vaarantaa näin organisaatiota – esimerkiksi sen tietoa, tuotteita, toimintaa tai henkilöstöä.
Tämä koulutus tarjoaa syvällistä tietoa psykologisesta vaikuttamisesta, konkreettisia vaikuttamisen tekniikoita oman toiminnan tehostamiseen ja keinoja suojautua psykologiselta vaikuttamiselta.
Lisäksi, opettelemalla erilaisia vaikuttamisen tekniikoita, joita käytetään ihmisten käyttäytymisen ja päätöksenteon ohjaamiseen, voidaan tehostaa omaa toimintaa ja parantaa näin myös organisaation tehokkuutta.
Tämä koulutus tarjoaa syvällistä tietoa psykologisesta vaikuttamisesta, konkreettisia vaikuttamisen tekniikoita oman toiminnan tehostamiseen ka keinoja suojautua psykologiselta vaikuttamiselta. Koulutus perustuu tieteellisesti tutkittuun tietoon ja menetelmiin sekä kouluttajien pitkään käytännön kokemukseen. Koulutuksen vetäjinä toimivat kokeneet asiantuntijat.
Kurssin tavoite
Kurssin tavoitteena on lisätä organisaation jäsenten ymmärrystä siitä, miten ihmisiin voidaan psykologisesti vaikuttaa, mikäli joku organisaation sisällä oleva tai ulkopuolinen henkilö haluaisi saada esimerkiksi salassa pidettävää tietoa tai henkilön toimimaan organisaatiota tai työtehtävää vahingoittavalla tavalla. Kurssin tavoitteena on oppia tunnistamaan itseään mahdollisena vaikuttamisen kohteena ja tunnistaa keinoja suojautua vaikuttamiselta.
Kenelle koulutus sopii
Koulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat ymmärtää paremmin psykologista vaikuttamista, oppia suojautumaan siltä ja käyttää vaikuttamista työkaluna oman toiminnan tehostamiseen.
Kouluttaja
Pääkouluttajana toimii turvallisuuskriittisissä ympäristöissä pitkään toiminut psykologi (PsM), oikeuspsykologi, jolla on vuosien käytännön- ja teoreettinen ymmärrys ihmisiin kohdistuvasta psykologisesta vaikuttamisesta ja siihen liittyvistä riskeistä niin organisaatio- kuin yksilötasolla.
Sisältö ja kesto
Koulutuksen sisällön soveltava osuus mukautetaan läsnäolokoulutuksessa asiakkaan tilanteeseen ja kohderyhmään sopivaksi.
Koulutus voidaan toteuttaa lyhyempinä verkkokoulutusosina tai kattavampana noin 1-2 päivän mittaisena läsnäolokoulutuksena. Verkkokoulutukset ovat noin 3-6 kpl 2 tunnin koulutuskokonaisuuksia.
Kurssi voidaan yhdistää myös seuraaviin koulutuskokonaisuuksiin (vuorovaikutus työkaluna ja haastavat vuorovaikutustilanteet, haastattelukoulutus).